Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Gândul
Anul şi data apariţiei: 09/12/2006
Tematica: imigrantii români (Spania, Franta, Anglia, Germania)
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Ana Ilie
Titlul articolului: Britanicii au recunoscut ca restrictiile pentru romani sunt
Acces online: https://www.gandul.info/news/britanicii-au-recunoscut-restrictiile-romani-quot-prea-draconice-273869


Strans cu usa in Camera Comunelor, ministrul britanic al imigratiei, Liam Byrne, a fost nevoit sa recunoasca faptul ca restrictiile impuse cetatenilor romani si bulgari care doresc sa munceasca in Marea Britanie sunt "prea draconice". Byrne a fost interpelat de parlamentari in legatura cu o scrisoare pe care un fost ambasador britanic in Bulgaria, Richard Thomas, a trimis-o cotidianului "The Independent" si in care diplomatul a afirmat ca ministrii britanici s-au comportat intr-un mod "demn de dispret", tratandu-i drept cetateni de categoria a doua pe romani si pe bulgari. "The Independent" aminteste ca, tot joi, la reuniunea mixta a "Commons Home Affairs and European Scrutiny Committees", si Ambasada Romaniei la Londra a protestat fata de "demersul discriminatoriu" fata de cetatenii romani. Publicatia relateaza ca guvernul britanic a recunoscut ca s-ar putea ca restrictiile impuse romanilor si bulgarilor care muncesc in Marea Britanie sa fie prea dure si ca acestea ar putea fi relaxate in urmatoarele 12 luni. Liam Byrne a amintit ca si alte tari vest-europene, inclusiv Franta si Germania, au luat masuri similare impotriva muncitorilor romani si bulgari. Potrivit The Daily Telegraph, Ministerul de Interne de la Londra habar nu are deocamdata cati imigranti din Romania si Bulgaria ar putea veni in Marea Britanie. In plus, si Liam Byrne a refuzat sa faca speculatii pe tema asa-zisului "val" de imigranti romani si bulgari: "Ar fi lipsit de intelepciune sa facem predictii" pe aceasta tema, a spus el in fata membrilor Parlamentului britanic.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.